Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Hållbarhetstema!

11 april 2017

Under två dagar i Mars var vi i Östersund och fick där en gedigen genomgång av hållbarhet av hållbarhetsexperterna på Sweco Andreas Gyllenhammar och Rolf Ericson. Andreas satte tidigt tonen med utgångspunkt i konstnären Steve Cutts kortfilm MAN, där man får en bild av vart vi kan vara på väg med mänskligheten om vi inte vänder utvecklingen. (En titt på filmen rekommenderas).

Därefter tog vi oss fram genom historien med fokus på klimatfrågan, där vetenskapliga upptäckter och signifikanta personer gavs utrymme i berättelsen för att ge oss förståelse för bakgrunden till klimatfrågan av idag. Efter formulering av problemen vändes fokus mot lösningar för att komma till rätta med problemen. Hur vi kan hjälpa våra kunder när de vill minska sin miljöpåverkan är vår uppgift på Sweco.

Avslutningsmomentet gick ut på att se möjligheter i våra dagliga projekt för hur vi kan jobba med några av FNs 17 mål för hållbar utveckling som syns på bilden nedanför. Momentet var upplagt som en ”Master class” där varje trainee fick presentera ett uppdrag som vi jobbar i och diskutera det med Rolf. Andreas fungerade som sidekick och flikte in med synpunkter.

Mål för hållbar utveckling

Efter dagarna i Östersund känns det tydligt att vi jobbar på ett företag där det går att påverka samhället praktiskt i vårat dagliga arbete, inom alla våra discipliner. Dagarna gav mycket inspiration men samtidigt så står det klart att ansvaret för att bedriva hållbara uppdrag ligger på oss själva och vår uppfinningsrikedom!

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.