Avfall

Här bloggar Swecos konsulter om avfallshantering

”Good at talking rubbish, yes, we are!”

6 februari 2015

Denna vecka hade vi som arbetar på Sweco  möjlighet att träffas i Malmö två dagar för att utbyta erfarenheter inspireras och ta ett gemensamt avstamp inför 2015. Vi var många som var där för att få prata om vårt favoritområde Avfall eller som en våra nyare kollegor från Storbritannien Åsa Strickland brukar säga ”Good at talking rubbish, yes, we are!”.

Dagarna genomsyrades av glädje, kunskap, nyfiken och engagemang.

Åsa Strickland och Hanna Modin gav flera presentationer om deponigas där fokus låg på riskbedömning och hantering av deponigasen och deltagarna fick även möjlighet att bekanta sig med vår nya gasmätare.

Under tisdagskvällen fortsatte vi med middag och när klockan närmade sig läggdags var vi fortfarande flera som satt och pratade avfall, avfallstjänster samt hur vi kan hjälp våra kunder genom att förenklas deras vardag. Det är detta som gör att jag känner mig så inspirerad av att arbeta på Sweco. Det finns ett gediget engagemang och en bred kompetens bland våra medarbetare som ger oss en spännande mix.

Vi är för tillfället cirka 40 personer inom Sweco som arbetar med avfallsfrågor i hela Sverige, från Kiruna i norr till Malmö i söder! Jättespännande att träffa så många på en och samma gång, extra speciellt att träffa de som är nytillkomna i Swecos familj av avfallskonsulter.

Vår nyaste kollega Anneli Prestfeldt är miljövetare med inriktning mot kvartärgeologi. Innan hon började på Sweco arbetade hon sex år som miljö- och kvalitetsansvarig på ett entreprenadföretag inom avfallsbranschen. Anneli har arbetat med både kommuner och privata kunder i projekt som rör deponier, lakvatten, klassning och karaktärisering av avfall, återanvändning av avfall i anläggningsarbete, avloppsslam, kompostering, sortering och krossning av avfall och biogödsel m.m. På Sweco arbetar Anneli med blandade frågor inom avfallsområdet. Fokus ligger på deponier och avfall men hon stöttar också upp inom hydrogeologi, tillståndsfrågor och förorenad mark.

 Emma från Göteborgskontoret passade på att besöka nya Sweco kontoret i Malmö och blev glad över källsorteringen.

Emma

 

Nu är det dags att ta helg och passar därför på att önska er alla en riktigt trevlig helg!

 

 

 

 

 

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.