#Vi på Sweco

Vi söker ingenjörer, arkitekter, miljöexperter, samhällsplanerare, IT-experter och säkert något mer framtida yrke som vi ännu inte känner till. I våra uppdrag skapar vi bättre boenden, smartare sätt att resa och grönare städer. Bland annat. Här berättar våra medarbetare om hur det är att vara på Sweco.

Klasskompisarna Linnea och Hilda

”Från bord till jord och jord till bord”

29 maj 2019

Hilda Björn och Linnea Ackerfors träffades när de pluggade ihop. De blev snart bästa vänner och delade allt från tentaångest till livshändelser med varandra. Linnea började på Sweco hösten 2017. Hilda fick ofta höra sin gamla klasskompis prata om sitt jobb och det var bara en tidsfråga innan även hon skulle joina gemenskapen på Sweco. De avslutar varje dag med en high five som ett bevis för ett bra jobb! 

Vad är er relation?

Linnea: Vi träffades på universitetet där vi hamnade i samma klass när vi läste Miljövetarprogrammet på Linköpings universitet, i Norrköping. Vi trivs väldigt bra tillsammans och har väldigt kul ihop så vi blev snabbt bästa vänner. Efter skoltiden fick jag jobb på Sweco, och eftersom vi hann bli så pass bra vänner på universitetet föll det sig naturligt att Hilda följde efter. Som gamla studiekamrater och nära vänner har vi god insyn i varandras uppdrag och kan hjälpa varandra, även när det gäller att ge kritik.

Hur kommer det sig att ni trivs så bra tillsammans?

Hilda: Jag tror att vi är väldigt lika som personer, vi har samma humor, värderingar och har väldigt roligt tillsammans.

Vad jobbar ni med?

Linnea: Förorenade områden, så vi jobbar bland annat med markprovtagningar och vattenprovtagningar. Något vi jobbar mycket med är ”från bord till jord och jord till bord” vilket innebär att vi både sitter med provtagningsplaner men är även ute i fält och sammanställer planerna.

Hilda: Det är framförallt det vi gör, men även andra saker, som att vara ute och göra inventeringar.

Vad är det bästa med att jobba på Sweco?

Linnea: Det bästa är att det finns så stor variation av kunskapsområden på Sweco och att det finns så många engagerade medarbetare som sitter på många olika kompetenser.

Hilda: Det är väldigt bra samarbete och en öppenhet som gör att det alltid finns någon att vända sig till om man stöter på problem.

Finns det något speciellt uppdrag ni vill lyfta?

Hilda: Det är väldigt mycket Ostlänken just nu, vilket är väldigt roligt. Där är vi med och skriver provtagningsplaner och tar prover där själva sträckan ska gå. Vi jobbar med mittsträckan just nu där vi planerar jordprover och vattenprover.

Vad är det bästa med att jobba med sin kompis?

Hilda: Att vi skrattar varje dag. Det finns alltid någon i närheten som jag känner mig extra trygg med och kan vända mig till, även om vi har väldigt bra kollegor.

Linnea: Vi har väldigt kul ihop och vi samarbetar väldigt bra. Även om vi är bästa vänner och skrattar mycket så är vi väldigt bra på att få saker gjorda. Vi är ett bra team!

Det är viktigt att det är högt i tak och att man kan ge varandra kritik utan att det tas på fel sätt. Vi vet alltid att den andra bara vill väl så det blir aldrig några problem.

Se alla lediga jobb på Sweco 

Ta del av alla våra stories

Författare
Hanna Ulriksson, jag jobbar i Swecos rekryteringsteam. Har du frågor eller funderingar hör gärna av dig till mig på rekrytering@sweco.se

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.