Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Första traineeträffen!

7 oktober 2013

Nu har årets traineeprogram rivstartat! Vi är 15 stycken nyexaminerade, peppade och glada traineer med olika specialiseringar spridda runt om olika kontor och avdelningar i Sweco-koncernen, från Luleå till Göteborg.

Traineestarten gick av stapeln i Stockholm på Essinge konferenscenter där vi alla träffades för första gången. Efter en presentation av oss själva och upplägget på traineeprogramet, 9 månader fulla med nya erfarenheter!, fick vi en utbildning i Self leadership. Self leadership betyder att du leder och hittar motivation inifrån dig själv och dina egna värderingar. Vi hade veckan innan fått i uppgift att göra ett internetbaserat test där vi fick ranka olika värderingar och utifrån detta test gjordes en slags karta över vilka värderingar som var viktiga för just dig. Därefter delades vi upp i grupper om tre där vi reflekterade kring varför just dessa värderingar var betydelsefulla för oss, med hjälp av kartan och egna erfarenheter. Jag tyckte att övningen var som att få tänka högt fast med åhörare och det blev väldigt personligt och givande. Många gånger är värderingar någonting vi har men som vi sällan sätter ord på och nu fick vi chansen att diskutera och dela värderingarna med varandra. När vi i slutet av utbildningen knöt an våra värderingar till Swecos gick det verkligen upp ett ljus för mig över vad dessa betydde för mig och hur jag kan använda dem i framtida arbetssituationer.

Efter utbildningen åkte vi ut till Waxholms kastell och där började allvaret på riktigt. Två lag bildades, med namnen Lag ett och Power Rangers, och vi tävlade i sann ”Fångarna på fortet”-stil. Till min stora glädje fanns det varken spindlar eller tigrar att kämpa mot utan alla tävlingar byggde på teamwork och kommunikation, vilket kan tilläggas inte var det lättaste mitt i all tävlingsyra. Här måste jag även inflika att mitt lag vann.. Go Power Rangers! När all segerglädje lagt sig avslutades denna intensiva men roliga dag med en fantastiskt god middag på kastellet.

Sett uppifrån höger: mingel på Essinge konferenscenter, båten ut till kastellet, vinnarlaget, Waxholms kastellet.
Sett uppifrån höger: mingel på Essinge konferenscenter, båten ut till kastellet, vinnarlaget, Waxholms kastellet.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.