En dag på Sweco

En dag på Sweco är ett fotoprojekt skapat av våra konsulter. Vi vill visa vad som händer hos oss från norr till söder. Följ oss och ta del av vår vardag.

Vattenflaska

Fältbesök i Moçambique

12 augusti 2022

Denna gång får du möjligheten att följa med Swecos medarbetare på arkeologiska utgrävningar, fantastiska fikapauser med en vy, spännande utlandsuppdrag och mycket mer. Häng med vettja! 👇

På plats i Moçambique

Frida Tiger jobbar med ansökningar för tillstånd att bygga kraftledningar, här på fältarbete i Moçambique för en 110 kV kraftledning som eventuellt planeras att byggas. Hennes arbetsdagar fyller hon med en stor variation av uppdrag med vattenflaskan redo under varma dagar på fält.

– Jag är glad för variationen i mitt jobb där jag får vara med på fältbesök både i Sverige och på platser runt om i världen. Det är spännande att få jobba med personer från olika bakgrunder med olika erfarenheter och ha möjligheten att lära mig nya saker varje dag, säger Frida.

En dag som ekolog

Att jobba med naturmiljö har sina fördelar. Vad sägs om artinventeringar, artskyddsutredningar eller att anordna fladdermusutbildningar? Allt detta och mycket mer kan du få uppleva i rollen som ekolog tillsammans med Caroline Ryding och hennes kollegor som vid det här tillfället befinner sig på gränsen mellan Östergötland och Småland för att spana efter örn under en artinventering.

– Det jag tycker om mest med mitt jobb är att jag får uppleva så mycket roliga saker, allt från fantastiska utsikter till spännande arter. Självklart att umgås med mina härliga kollegor runt om i landet också, säger Caroline.

På jakt efter fornlämningar

Bertha Ekstrand Amay jobbar som miljökonsult och specialist inom kulturmiljö. På dagarna sysslar hon med miljöbedömningar för väg, järnväg, vattenverksamhet och kommunal planering, i tidiga skeden. Utöver detta jobbar hon även med spännande arkeologiska uppdrag. Här är Bertha och arkeologkollegan Clas Ternström ute på fält i en arkeologisk undersökning med inmätning av fornlämning. Mångfalden av uppdrag i vardagen på jobbet gör att dagarna ofta ser olika ut, vilket passar Bertha som handen i handsken.

– Det jag gillar mest med mitt jobb är att jag får göra många olika saker och jobba i många olika uppdrag. Det bästa med mitt jobb måste vara den variationen jag får i arbetsuppgifter, säger Bertha.

Fältbesök i Botswana

Välkommen på fältbesök i Botswana. I Swecos MAR (Managed Aquifier Recharged)-projekt var hydrogeologen Jonatan Strömgren på plats, bland annat för att borra brunnar, provpumpa och utföra injektionstester i 200 metet djupa borrhål i sanden. En tidig morgon ska en elefant ha passerat borrplatsen, men den missade Jonatan att fånga på bild, så vi får helt enkelt ta hans ord för det.

På bilderna ser vi, förutom Jonatan:
Kelly Gaboiphiwe, Hydrogeologist Department of Water and Sanitation, Botswana
Tefo Lobelo, Hydrogeologist Department of Water and Sanitation, Botswana
Alfred K Petros, Hydrogeologist Water Utilities Corporation, Botswana

– Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med i intressanta projekt i Sverige och ute i världen där vi bidrar till ökad hållbarhet inom vatten och miljö, säger Jonatan.

Kontorsgolf

Nya tider rullar in och det har blivit dags för uppstartsevent för Johan Olofsson och hans kollegor inom järnväg. Swecos järnvägskonsulter i Malmö har ordnat eventet som ser ut att innefatta någon sorts golftävling där man stöter på lite ovanliga hinder på vägen till green.

På bilden ser vi uppdragsledarna Linda Nilsson, Annika Kron och Sabina Rubbi.

– Jag är gruppchef för en grupp engagerade och kompetenta Tele-specialister i syd/väst. Att få arbeta med så fantastiska medarbetare inom, bokstavligen, alla områden som berör järnväg är det som får mig att gå till jobbet på dagarna, säger Johan.

En cirkulär dag på Sweco

Nikolina Sekulic och Amanda Borneke fick nöjet att besöka Part Groups fabriker i Norrland. Det är en del av Swecos uppdrag inom hållbarhetssamordning för cirkulära prefabmoduler för Part Construction. Dag 2 spenderades med workshop om Part Groups hållbarhetsmål för 2022. Nikolina började på Sweco som trainee och projektledare 2019, idag är hon fullfjädrad projektledare inom byggledning med nytt fokus på hållbarhetssamordning. Amanda är specialist inom cirkulär ekonomi men fick under de här dagarna ta på sig hatten som hållbarhetssamordnare.

– Det jag gillar med rollen som hållbarhetssamordnare är att få göra betydelsefullt arbete som gör skillnad och hjälpa företag och organisationer framåt med deras hållbarhetsmålsättning, säger Amanda.

En dag med Linnea och Algot

Miljökonsulten Linnea Bohlin ser till att miljöfrågor sköts på rätt sätt i infrastrukturprojekt. Förutom att se till att kunden följer svensk lagstiftning arbetar hon med Agenda 2030 och att få ner klimatpåverkan från byggmaterial. Som representant för djurriket har hon med sig kaninen Algot som ser till att projekten är ordentligt kaninsäkrade. En riktig kanonduo som ser till att alla behov är mötta.

– Det bästa med mitt jobb är att få vara med och påverka byggbranschen. Det finns mycket att göra inom arbetet med Agenda 2030 och klimatfrågan, där får jag vara med och göra skillnad på riktigt, säger Linnea.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.