En dag på Sweco

En dag på Sweco är ett fotoprojekt skapat av våra konsulter. Vi vill visa vad som händer hos oss från norr till söder. Följ oss och ta del av vår vardag.

En dag, två länder!

25 mars 2022

De lite mörkare månaderna på året innehöll ändå en hel del solglimtar från våra medarbetare som denna gång roddat möten tillsammans med husdjur, jobbat högt upp i luften, sprungit ringmuren runt, fått uppleva idéer bli till verklighet under spännande dagar på fält och mycket annat. Här kommer några exempel på vad vi på Sweco har sysslat med senaste tiden. Enjoy!

Konstantinos Mavridis

En dag, två länder!
Den här platsen hittar vi väster om Kiruna i höjd med Stora sjöfallets nationalpark. Precis på gränsen till vårt grannland i väst finns en ledning med ena benet i Sverige och andra i Norge. Konstantinos Mavridis är en av få som besökt denna plats som bara är åtkomlig med helikopter. Han var där för att besiktiga fundament för den här ledningens kraftledningsstolpar i ett uppdrag där vi på Sweco utför projektering, besiktning och rådgivning av lämpliga reparationsåtgärder för befintliga 400kv ledningar.

 • Det jag gillar med mitt jobb är att jag mår bra och har kul. Bra kommunikation och samarbete med kollegor och kunder skapar en arbetsmiljö som ger mig möjligheten att prestera och utvecklas ordentligt, säger Konstantinos.

Lisa Rydén

Inget jobb för den med svindel!
Utanför Vilhelmina hittar vi en av 3600 broar i norra och mellersta Sverige som Sweco, på uppdrag av Trafikverket, är ute och inspekterar. För den som undrar hur en typisk dag som broinspektör ser ut borde titta hit. Här är Lisa Rydén, broinspektör och uppdragsledare, och broinspektören Amanda Norén en typisk dag på jobbet under en av dessa broinspektioner.

 • Det bästa med mitt jobb är variationen! En vecka är vi inne på kontoret och en vecka är vi ute i fält. Det och kollegorna är det bästa, säger Lisa.
Patrick Pihl

Hallå där, har du jobbat klart?
Möt Otto, en ung och nyfiken dvärgpapegoja. Ottos ägare heter Patrick Pihl och jobbar som fastighetsrådgivare på Sweco, han gör due diligence-besiktningar för fastighetstransaktioner och en och annan inomhusmiljöutredning. Nu när det har blivit mycket hemmajobb har Otto ofta varit med vid sidan om datorn för att kunna ha ett ord med i laget när det vankas teamsmöte. För Patrick har hemmajobb tillsammans med Otto funkat fint men han saknar det sociala med sina kollegor.

 • Det bästa med mitt jobb är nog friheten och att bli utmanad i mina projekt, alla kunder har rätt till en maximal prestation från Sweco. Det har gått bra att jobba hemifrån men jag saknar så klart arbetskamraterna och det fina kontoret. Lagom är ju ofta bäst, säger Patrick.
Jimmy Holpers

Teambuilding på hög nivå!
Ringmuren runt är ingen match för gruppen Vatten & miljö på vårt Gotlandskontor. Gruppchefen Jimmy Holpers och hans kollegor tog sig an utmaningen och avslutade springrundan med picknick och bad vid Kallbadhuset i Visby. Härnäst ska resten av Gotlandskontoret utmanas i ringmuren runt, vilka kommer anta utmaningen? Fortsättning följer…

 • Det bästa med mitt jobb är att jag är omgiven av så oerhört kompetenta och smarta människor varje dag. Vi hade en kanonfin kväll som grupp och kommer göra om detta årligen, säger Jimmy.

På bilden ser vi Mattias Andersson, Miljökonsult, Martin Lundin, Landskapsingenjör, Jimmy Holpers, gruppchef, Gustav Hemström, Miljökonsult, Josef Wiginder, Projektör.

Michelle Tryggvesson

Vad gör dig energi på jobbet?
För miljökonsulten Michelle Tryggvesson vände den här dagen från en trött morgon till magi på ett ögonblick när hon tittade ut över åkern och möttes av dimman, solstrålarna och himlen. Hon jobbar med det mesta inom förorenade områden och får som allra mest energi ute på fält, speciellt ljuvliga vintermorgnar som den här.

 • Det bästa med mitt jobb måste vara mina kollegor och att få vara ute på fältuppdrag. Att starta en jobbdag som jag gjorde när bilden togs ger mig hur mycket energi som helst, säger Michelle.
Samuel Martin

En dag till och från Sweco!
Möt Samuel Martin. Han jobbar till vardags som arkitekt inom infrastruktur, husbyggnad och affärsutveckling. Den senaste tiden har han inspirerats av kollegor som cykelpendlar till jobbet och beslutade sig för att prova själv. Sagt och gjort, att ta cykeln till och från jobbet har lett till större vinster än han kunde ana. Exempelvis inleder han nu veckosluten med en avkopplande cykeltur hem från kontoret där han kan njuta av en och annan paus längs med Lommas kustlinje. Tar du cykeln till jobbet? Annars kanske du borde du prova.

 • Det bästa med mitt jobb är kontoret! En fast kreativ punkt där man tillsammans med kunniga kollegor och verktyg skapar den helhet som bidrar till en positiv samhällsutveckling, säger Samuel.
Leon Lee

En dag som vindkraftkonsult!
Här är en inblick i hur en dag kan se ut för våra vindkraftkonsulter ute på fältuppdrag. Leon Lee, meteorolog och vindkraftkonsult, och August Borg, vindkraftkonsult, hittade den perfekta platsen för en paus under ett fältuppdrag i Örebro län åt en av våra kunder i syfte att fotografera landskapsvyer för att göra fotomontage på vindkraftverk. Inte så dumt för den som uppskattar en fin landskapsvy ute i naturen.

 • I vår grupp jobbar vi med vindkraft, allt från förstudier, vindanalyser och områdesutredningar till projektutveckling, tillståndsansökan och byggnation. Det bästa med mitt jobb är den stora variationen av arbetsuppgifter och kontakten med alla duktiga kollegor, säger Leon.
Jonas Muntlin

En dag längs Skellefteåälven!
Skellefteåälven rinner upp i Ikesjaure i Arjeplog, avvattnar de tre stora sjöarna Hornavan, Uddjaur och Storavan för att sedan rinna vidare ned mot Skellefteå där den har sin mynnig i havet. Någonstans däremellan hittar vi naturvårdskonsulten Jonas Muntlin som är ute och inventerar naturvärden en dag med strålande sol och en vattenyta att spegla sig i. En dag på Sweco helt enkelt.

 • Det bästa med mitt jobb är att jag får möjligheten att göra skillnad på riktigt, säger Jonas.
Susanne Wadell

Den perfekta mixen!
Har du hittat den perfekta mixen på jobbet? Det skulle kunna vara en blandning mellan praktiska fältundersökningar, rapportskrivningar och granskning av andras projekt. Det är i alla fall den perfekta mixen för Susanne Wadell i hennes jobb som bergmaterialingenjör. En del av variationen i hennes arbetsdagar kommer naturligt med årstiderna då hon under vintern skriver rapporter baserade på undersökningar från årets snöfria månader. Bilden är tagen från en lyckad dag ute på fält tillsammans med uppdragsledaren Daniel Broqvist en härlig försommardag på jobbet att se tillbaka på/se fram emot.

 • Det bästa med mitt jobb är att det är fördelat på många olika arbetsuppgifter inom olika områden. En perfekt mix och det som är Swecos styrka, mångfalden av teknikområden, säger Susanne.
Amanda Borneke

Affären med återbruk!
Återbruk är ordet på många människors läppar just nu och där det pratas återbruk hittar vi givetvis Amanda Borneke, specialist inom cirkulär ekonomi. Till vardags hjälper hon Swecos kunder att kartlägga resursflöden, stänga avfallsströmmar och skapa kretslopp av bygg- och rivningsavfall. Hon är ofta ute och föreläser för att lysa upp frågan om återbruk, precis som hon gör här till höger i bild, på business Arena väst under ett panelsamtal om affären med återbruk.

 • När jag föreläser om återbruk så går deltagarna från att sitta med armarna i kors med sura läppar, till att göra hejarop. Att få människor att brinna för något de egentligen struntar i är magiskt. Sweco ger mig en möjlighet att inspirera, säger Amanda.
Joacim Gårds

En dag på Sweco!
Här har vi Swecos huvudkontor i Marieberg i Stockholm en tidig morgon när solen precis stigit upp och lyser som en strålkastare på tegelfasaden. Det här är en bild som GIS-konsulten Joacim Gårds själv tagit, den ger honom energi och hjälper honom att fokusera på jobbet under de mörka månaderna på året.

 • Denna bild får mig att fokusera på jobbet, och på regniga dagar kan jag ta fram den och direkt få ny energi. Det bästa med mitt yrke är att jag får vara innovativ och jobba med personer som drivs av nya lösningar i vardagliga problem. Det arbete jag utför hjälper våra kunder att bli mer effektiva och gör det möjligt för dem att fokusera på det de vill få ut i deras yrke, vilket oftast resulterar i en mycket god relation, säger Joacim.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.