Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

En dag på jobbet

3 mars 2013

Nu har ni fått lite koll på hur vårt traineeprogram och våra traineeträffar ser ut, men hur är det då en helt vanlig dag på jobbet för en trainee på Sweco? Det skiljer sig åt såklart, här kommer ett exempel från min vardag och gruppen Fastighetsstrategi/Förvaltningsutveckling: 

06.30 Upp och hoppa! Efter morgonbestyren tar jag tunnelbanan till kundens kontor där jag suttit på ett större projekt under hösten som sedan mynnat ut i flera mindre.

8.00-9.00 Hämtar en kopp te, kollar mailen och svarar på några mötesförfrågningar. Startar upp mina excelfiler och söker fram rätt avtal och dokument för det aktuella objektet. Går igenom hyresvillkor och övriga uppgifter.

8.45-9.00 förbereder mig för ett avstämningsmöte med kunden.

9.00-10.30 Genomgång av arbetet hittills med kund och en kollega. Prioritering av vilka hyresavtal som är viktigast just nu i förhållande till kommande uppsägningar och ombyggnationer.

10.30-10.45 Diskussion med en kollega över en kopp kaffe om hur vi kan lägga upp en åtgärdsplan och en lathund som kunden vill att vi ska ta fram för att undvika framtida fel. 

10.45-11.00 Vi gör en tidsuppskattning och skriver en uppdragsbekräftelse.

11-11.30 Jag återgår till min arbetsplats och granskar några avtal.

11.30-12.15 Går och köper en sallad och käkar med kollegorna i personalmatsalen. Dagens samtalsämnen är spöken/vidskeplighet och bästa matkassen.

12.15-17.00 Arbetar i mitt andra projekt där vi tar fram hyresavtal för en stor infrastrukturanläggning. Vi diskuterar villkor och gränsdragningar mellan hyresvärd och hyresgäst, för- och nackdelar med olika upplägg. Telefonmöte med advokat för att stämma av vissa skrivningar.

14.30-14.45 Fikar med en kollega som jobbar i ett annat projekt hos kunden. Spännande att höra vad som händer i andra delar av verksamheten.

14.45-17.00 Jag ägnar resten av eftermiddagen åt att lägga in uppgifter utifrån avtalen som vi tagit fram i kundens förvaltningssystem. Slutligen tar jag mig till Swecokontoret för ett möte med en kollega. Får en förhandstitt av vår kvalitetsledare i  Swecos nya smarta resursplaneringsverktyg.

17.00 – Arbetsdagen är slut. Dags att hem och skruda om för Zumba!

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.