Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

En dag på jobbet som projektledare på Sweco Management

2 april 2014

Mina dagar på jobbet skiljer sig väldigt mycket från varandra. Ibland sitter jag ute hos våra kunder, ibland är jag på kontoret, ibland är jag ute på plats, vissa dagar är fulla med möten och andra sitter jag och bara knapprar på min dator. Nedan har jag i korta drag beskrivit en helt vanlig torsdag där det hänt mycket men samtidigt har dagen löpt på lugnt.

8:30 Kommer in till kontoret och börjar med att läsa av min mail och tänka genom vad jag ska göra under dagen.

 Swecokontoretgbg

Swecos kontror i Göteborg i morgonskrud

9:00 Skriver ihop minnesanteckningar från ett möte jag var med på igår. Fikar med ett gäng kollegor och smaskar på frukten som kommit till morgonfikan. Uppdaterar portalen där vi samlar kommande affärsmöjligheter.

kontorslandskap

Vårt fina nybyggda kontorslandskap.

11.30 Lunch med tjejerna i gruppen!

12.30 Förbereder mig inför avstämning av mina projekt. Just nu arbetar jag som projektingenjör i två större projekt och driver två stycken mindre projekt på egen hand. De större projekten jag arbetar i innefattar byte av en förbindelsegång över åtta järnvägsspår (trixigt med hur man ska hantera tågtrafiken under tiden!) och renovering av en järnvägstunnel. Ett av mina mindre projekt som jag driver själv är byggnation av en busshållplats och det andra är framtagning av en förstudie för en gång-cykelbana.

13.00 Projektavstämning. Går genom hur alla projekt jag är delaktig i ligger till, hur nästa steg ser ut, vad som måste göras, vad som ska planeras in i framtiden etc.

14.30 Marknadsmöte. Tar en snabbfika med gänget i fikarummet och fortsätter in på nästa möte där vi går genom vilka affärsmöjligheter vi i affärsområdet infrastruktur har under den kommande tiden, vilka anbud vi ska lämna in och vilka nya uppdrag som kommit in till regionen.

15.30 Kommer tillbaka till mitt skrivbord och tar tag i några av de punkter som vi klassade som prioriterade under projektavstämningen. Ringer några samtal och checkar av min mail.

17.30 Hoppar på en Styr och Ställ-cykel och trampar hemåt längst med avenyn!

image7

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.