Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Diplomering och avslut

4 juli 2014

trainee2

Efter nio månader av kurser, utbildningar och diverse slottsvistelser var det i maj slutligen dags för diplomering och avslut av årets traineeprogram. Dagen tillbringades i DN-skrapan där vi började med att presentera de olika projekten som vi jobbat med under året. I början av traineeprogrammet delades vi nämligen in i olika grupper och tilldelades ett projekt som vi skulle jobba med vid sidan om våra vanliga uppdrag. Min grupp arbetade exempelvis med Swecos hållbarhetsarbete – hur Sweco idag arbetar med hållbarhetsfrågor samt hur Sweco kan bli ännu skarpare när det kommer till hållbarhet.

Under dagen var våra chefer och handledare inbjudna och efter presentationerna fick varje trainee ett diplom följt av ett tal från våra chefer. Kvällen inleddes sedan med middag på restaurang AG och avlutades ganska många timmar senare.

Jag tror jag kan tala för alla i gruppen när jag säger att det har varit extremt roligt och lärorikt år. Utbildningarna har gett förståelse för vad det innebär att vara konsult, och vad man kan tänka på i olika situationer.  Framförallt har traineeprogrammet gett oss möjligheten att lära känna kollegor i olika bolag inom Sweco, vilket ger oss bra förutsättningar att i fortsättningen kunna använda många olika kompetenser och ge ett brett perspektiv på samhällsbyggnad.

Denna blogg kommer nu ta en liten paus i väntan på nästa års traineegäng, stay tuned och trevlig sommar!

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.