Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Det är vi som bloggar på Sweco:s traineeblogg!

21 november 2017

Vill du veta mer om oss som bloggar på traineebloggen 2017-2018? Här kommer en kort presentation av oss och hur det kommer sig att vi sökte till traineeprogrammet!

Här är en bild på hela traineegänget 2017-2018! Av oss så är det Josefin, Nore, Emma, Caroline, Mari och Ina som bloggar. Här hittarna ni korta presentationer om oss:

Josefin Schyllander

Namn & ålder: Josefin Schyllander, 27 år

Utbildning: Civilingenjör i Energi- och miljöteknik, Karlstads universitet

Vilken teknikgren tillhör du och vart i Sverige är du placerad?

Management i Göteborg (Region Väst)

Vad kommer du att jobba med?

Jag kommer att jobba som projektledare och projektplanerare för infrastrukturprojekt.

Varför sökte du traineeprogrammet?

Jag sökte till Swecos traineeprogram med förhoppningen om att få en bra övergång mellan utbildning och yrkesliv. Jag såg traineeprogrammet som ett snabbt och effektivt sätt att utvecklas till en bra konsult och dessutom bygga upp ett bra nätverk under tiden.

Vad ser du mest fram emot med programmet?

Jag ser mest fram emot att knyta nya kontakter med övriga traineer på Sweco runt om i Sverige. Av utbildningsmodulerna uppskattade jag verkligen utbildningen i Hållbarhet och digitalisering och ser även fram emot att lära mig om hur jag kan vässa min presentationsteknik.

Vad skulle din drömfikapaus innehålla?

Min drömfikapaus innehåller gott kaffe (från Karlstad och Löfbergs såklart!) och en dignande kakbuffé.

Nore Ottenby

Namn & ålder: Nore Ottenby, 29

Utbildning: Geoinformatik, Samhällsbyggnad, KTH

Inom vilken teknikgren och vart i Sverige jobbar du?

IT för samhällsutveckling, Stockholm

Vad kommer du att jobba med?

GIS (geografiska informationssystem), geodatahantering och -analys. Dvs. hantera och kvalitetssäkra platsbunden information samt skapa, tillgängliggöra och visualisera information.

Varför sökte du traineeprogrammet?

Jag valde Sweco för att kunna arbeta brett inom samhällsutveckling, men smalt inom GIS. Traineeprogrammet föreföll ge goda möjligheter att få en ännu bredare inblick i Swecos verksamhet i stort.

Vad ser du mest fram emot med programmet?

Få en bättre insyn i mina traineekollegors arbete och vardag och skapa förutsättningar för att arbeta i gemensamma uppdrag med Swecokollegor från andra bolag.

Vad skulle din drömfikapaus innehålla?

Inbitet nördig poänglös diskussion

Emma Wiesner

Namn & ålder: Emma Wiesner, 25

Utbildning: Civilingenjör Energisystem, Uppsala Universitet

Vilken teknikgren tillhör du och vart i Sverige är du placerad?

Energy Markets & Strategies, Stockholm

Vad kommer du att jobba med?

Allt som har med energi att göra, men som inte är tekniskt! Det handlar framförallt om energimarknader, skatter och styrmedel m.m.

Varför sökte du traineeprogrammet?

För att Swecos avdelning för energimarknader helt enkelt passar mig perfekt! Jag har ett fantastiskt kul och spännande jobb där jag arbetar med framtidens energisystem. Samtidigt som traineeprogrammet också är en enorm möjlighet att utvecklas!

Vad ser du mest fram emot med programmet?

Jag ser fram emot utbildningsdagarna i uppdragsstyrning och affärsmannaskap. Utbildning i att bli en bättre konsult och peppas i arbetslivet helt enkelt! Och självfallet att få lära känna traineekollegorna!

Vad skulle din drömfikapaus innehålla?

Trevligt sällskap, gärna en beslutsfattare eller något från ett spännande företag, och hembakad rulltårta!

Caroline Deutegen

Namn & ålder: Caroline Deutgen, 24

Utbildning: Civilingenjör Industriell Ekonomi, Umeå Universitet

Vilken teknikgren tillhör du och vart i Sverige är du placerad?

Environment, Umeå

Vad kommer du att jobba med?

Jag kommer jobba inom VA med fokus på processteknik inom avloppsvattenrening och dricksvattenproduktion. Kommer även arbeta med maskinprojektering.

Varför sökte du traineeprogrammet?

Jag sökte traineeprogrammet för att få en djupdykning in i konsultvärlden. Det jag såg som unikt med Swecos traineeprogram är att man under nio månader får genomgå olika utbildningar som stärker min roll som konsult parallellt med att få kastas in i uppdrag där jag direkt kan applicera denna kunskap. Att dessutom få ett så brett kontaktnät och lära känna andra duktiga traineer i hela Sverige ser jag som en god möjlighet att starta sin karriär på.

Vad ser du mest fram emot med programmet?

Jag ser fram emot att få så mycket nyttig kunskap som möjligt under de utbildningar/moduler vi har framför oss. Här näst står affärsmannaskap på schemat men jag ser även fram emot ABK (allmänna bestämmelser för konsultuppdrag) som vi kommer genomgå i vår bland annat.

Vad skulle din drömfikapaus innehålla?

Min drömfikapaus skulle innehålla blåbärspaj med vaniljsås. Kaffe och en chokladboll är dock alltid ett säkert kort.

Mari Abrigian

Namn & ålder: Mari Abrigian, 25 år

Utbildning: Högskoleingenjör inom Byggteknik och Design, KTH

Vilken teknikgren tillhör du och vart i Sverige är du placerad?

Management i Stockholm

Vad kommer du att jobba med?

Jag jobbar som projektledare inom affärsområdet bygg och fastighet. För tillfället är jag involverad i projekt som omfattar ombyggnation och utredningar av fastigheter, vilket är superkul och lärorikt!

Varför sökte du traineeprogrammet?

Att söka till Sweco var en självklarhet för mig då jag under studietiden fick lära känna företaget genom bl.a. sommarjobb. Traineeprogrammet lockade mig för att jag får kombinera mitt vardagliga arbete med utvecklande utbildningar och får dessutom möjligheten att lära känna kompetenta kollegor.

Vad ser du mest fram emot med programmet?

Utbildningsmodulen om affärsmannaskap.

Vad skulle din drömfikapaus innehålla?

Kaffe, red velvet cake och inspirerande kollegor.

Ina Söderbäck

Namn & ålder:  Ina Söderbäck, 25 år

Utbildning: Civilingenjörsexamen i Väg- och vattenbyggnad från Lunds Tekniska Högskola (LTH).

Vilken teknikgren tillhör du och vart i Sverige är du placerad?

Rail i region Syd, närmare bestämt i Malmö.

Vad kommer du att jobba med? Jag kommer främst att jobba med samordning vilket innebär att jag håller ihop både det tekniska och administrativa arbetet i våra järnvägsuppdrag. Just nu assisterar jag t.ex. en erfaren kollega med samordningen av arbetet inom de teknikområden som är hör till järnväg i ett av våra större uppdrag. I ett annat uppdrag är jag med som biträdande uppdragsledare.

Varför sökte du traineeprogrammet? Jag sökte till Sweco’s traineeprogram för att jag såg det som en bra övergång mellan skolan och arbetslivet och för få en stark start på min karriär. Det kändes som en möjlighet att snabbare komma in i konsultrollen, skapa sig ett nätverk och bättre lära känna Sweco’s organisation, vilket tilltalade mig.

Vad ser du mest fram emot med programmet?

Jag ser fram emot omväxlingen som traineeprogrammet ger när man får komma iväg på olika utbildningar, träffa människor och besöka olika Swecokontor, det är jätteroligt! Utöver det ser jag mest fram emot utbildningsdagarna med temat ”Affärsmannaskap” som vi har i december på Göteborgskontoret. Då hoppas jag att vi kommer diskutera hur Sweco gör affärer och hur man bäst bemöter olika typer av kunder.

Vad skulle din drömfikapaus innehålla?

Bryggkaffe, paj med vaniljsås och skratt med kollegorna.

 

Det är vi som kommer skriva på bloggen under vårt traineeår! Kika in bloggen för att följa oss och vårt arbete som traineer på Sweco!

 

Profilbild
Författare
Emma Wiesner är energimarknadsanalytiker på avdelningen för strategi och energimarknader samt trainee i Swecos traineeprogram 2017-2018. Kontakt: emma.wiesner@sweco.se

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.