Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Besök i Malmö: Traineeprojekt

28 januari 2013

I fredags eftermiddag hade jag finbesök av tre traineekollegor. Eveline kom från Göteborg och Susanna och Victor kom hela vägen från Stockholm ner till Malmö-kontoret.

På Swecos traineeprogram har vi nämligen utöver alla utbildningstillfällen även projekt som vi gör i grupper om fyra. Arbetet med detta pågår under hela traineeperioden, parallellt med våra ”vanliga” jobb, och vi förväntas presentera våra resultat på programmets diplomering i slutet av maj. Det är verkligen kul att få samarbeta med traineekollegorna i ett riktigt projekt och samtidigt göra en djupdykning i Swecos verksamhet. Projekten tar upp olika aspekter inom Sweco där det är upp till oss traineer att försöka hitta sanningar och förbättringspotential.

I vanliga fall sköter vi vårt arbete via videolänk och e-post, förutom när vi ses på våra utbildningstillfällen. Men med tanke på att projektet har kommit ungefär halvvägs var det dags för en utökad avstämning med handledaren och initiativtagaren till vår uppgift, Emil Hoolmé, som också sitter i Malmö. Det blev en konstruktiv eftermiddag med mycket bra diskussion kring genomfört och kvarstående arbete.

Och eftersom vi bara befann oss 35 minuters tågresa från Köpenhamn, fortsatte diskussionerna efter arbetstid över middag där. Mycket exotiskt för de tillresande nord-svenskarna, och som synes ovan var de väldigt nöjda. Från vänster, trainees Victor, Eveline och Susanna, handledare Emil till höger.

Jag får tacka för en trevlig eftermiddag och kväll. Motivation och inspiration!

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.