Akustik

Här bloggar Swecos akustiker om ljud och buller. Hur påverkas vi av ljud och vilka riktlinjer har vi att förhålla oss till? Och, viktigast av allt; hur kan en akustiker arbeta för hållbara samhällen och städer?

Barn och buller i Stockholms län

22 december 2021

Idag, strax innan jag går på julledighet, vill jag bara tipsa om ett digitalt lunchseminarium den 26 januari 2022 där resultat från en mycket intressant rapport kommer att diskuteras. Det gäller olika miljöfaktorers betydelse för befolkningens hälsa, med fokus på barn i Stockholms län. Hoppas att vi hörs där!

Läs mer här:

Barn och buller i Stockholms län – resultat från Miljöhälsorapport 2021 | Länsstyrelsen Stockholm (lansstyrelsen.se)

Jag passar också på att lägga in en bild på min alldeles egen akustik-maskot Buller, som också är mer än redo för lite ledighet.

Författare
Saga Hävermark är akustiker på Sweco sedan 2019. Hon har en civilingenjörsexamen inom miljö- och vattenteknik från UU och fastnade under utbildningen extra för akustik. Hon har tidigare arbetat kommunalt med bullerfrågor rörande dels åtgärder i befintlig miljö, dels buller i stadsplanering. Saga brinner extra för samhällsbuller och ser det som en självklar hållbarhetsfråga. Att hon gillar akustik är ingen överdrift; när hon inte jobbar sitter hon oftast bakom sitt trumset och skapar musik eller är ute med hunden Buller.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.