Avfall

Här bloggar Swecos konsulter om avfallshantering

Avfall Sveriges årsmöte i Örebro

15 juni 2017

De sista dagarna i maj spenderade några swecoiter ett par mycket trevliga dagar på Avfall Sveriges årsmöte i Örebro. 550 personer som tycker att avfall är bland det mest intressanta som finns – vad kan gå fel? Inte mycket tycker undertecknad som är väldigt nöjd med resan.

Det var mycket som skulle hinnas med på två korta dagar. Sara Boström och Åsa Bergérus Rensvik skulle till exempel hålla föredrag om bränder på avfallsanläggningar, ett ämne som de fördjupat sig i inom ett Avfall Sverige-projekt. Även undertecknad höll föredrag om ett pågående Avfall Sverige-projekt om PFAS på avfallsanläggningar.

Sara Boström och Åsa Bergérus Rensvik håller föredrag om brandsäkerhet i samband med lagring av avfallsbränslen

 

Vi hann också lyssna på intressanta föredrag, bland annat med miljöministern, träffa trevliga människor, dela erfarenheter och lära oss nya saker.

Miljöminister Karolina Skog (t.v.) höll ett engagerat tal om avfallsbranschens utmaningar. Claudia Olsson (t.h.), global entreprenör och framtidsspanare, var en av flera insiprerande deltagare i en paneldebatt.

 

Till sist ett par spaningar:

  • Plast, plast plast! Varje tid har sitt miljöproblem i fokus, och nu är det plastens tur. Särskilt den som hamnar i haven.
  • Kanske får vi nu äntligen besked och kommer framåt i frågan om ansvarsfördelningen inom insamlig av alla typer av hushållsavfall. Miljöministern verkade bestämd om att nå resultat innan mandatperioden är slut, men de konkreta beskeden lyste med sin frånvaro.

Tack alla som jag mötte för trevliga dagar i Örebro!

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.