Samhällsanalys

Hur ser morgondagens medborgare ut? Vilka är framgångsfaktorerna bakom en attraktiv kommun? Varför, när och var flyttar man? Hur skapas ett inkluderande samhälle? Här kommenterar och diskuterar Swecos samhällsanalytiker dagsaktuella samhällsfrågor som berör oss alla. Vi reder ut varför samhället ser ut som det gör idag, och vad vi behöver tänka på i den fortsatta utvecklingen.

Arbetet med social hållbarhet -grunden läggs redan i analysfasen!

4 september 2019

Idag hade det nya integrationsutskottet i Stockholm sitt första möte. Swecos samhällsanalytiker fick vara med i uppstarten av detta arbete genom att ta fram en nulägesanalys, ”Nulägesanalys-Integration i Stockholms stad”.

I korta drag kan analysen summeras till att Stockholm går bra sett till helheten, men att skillnaderna mellan olika områden ökar. I den här typen av analyser är det viktigt att man tittar på skillnader inom och mellan olika områden för att få en mer utömmande bild av utvecklingen. Om man gör en för snabb analys och nöjer sig med att titta på medelvärden för stora grupper av människor så riskerar vi att missa viktiga skillnader i de små grupperna. Analysen är alltså en viktig grund som vägleder oss i hur man kan satsa resurserna på mest effektiva sätt. Var finns utmaningarna och hur ser de ut?

Nu jobbar vi vidare-#movingpeopletoabetterfuture

Länk till artikel i DN idag:

https://www.dn.se/sthlm/drygt-var-tredje-trangbodd-pa-jarvafaltet/

Profilbild
Författare
Pernilla Melin är affärsområdeschef för Swecos samhällsanalytiker. Pernilla tror på att framgången bakom en hållbar utveckling handlar om att se till helheter och att utvecklingen bör ha sin grund i välgrundade analyser och scenarier. Med förståelse, fakta och insikter kan vi tillsammans skapa en hållbar samhällsutveckling.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.