Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

7-mila: Sweco mot Sweco

24 mars 2013

Förra helgen var jag uppe i Umeå i Sweco-ärende. Två Sweco-ärenden, faktiskt. Som en motsats till det dagliga samarbetet, har de där uppe nämligen en mycket hård intern kamp mellan byggkonstruktörerna och installationskonsulterna i stafettversionen av 7-mila. 7-mila är ett långlopp på längdskidor som går mellan Vindeln och Robertsfors i Västerbotten – ungefär en timmes bilresa från Umeå.

Och eftersom jag ändå skulle upp och hålla en workshop om ett beräkningsprogram, passade det bra att jag med min bakgrund i sporten kunde bidra för mina byggkonstruktörskollegor även i stafetten. Eller vad var det nu egentligen som bokades först?

I alla fall, i rejält vinterväder som sig bör i Norrland, gick vi segrande ur internduellen mot våra Sweco-kollegor. Drygt åtta minuter var segermarginalen efter att de sju milen var avklarade. I stafetten blev vi totalt sexa av 18 tävlande lag.

Riktigt bra jobbat Emil, Johan, Stina och Niclas (från vänster i bilden ovan)! Det vill jag också få säga till våra tillfälliga konkurrenter, installationskonsulterna.

Undertecknad (nummer två från vänster i bild) ber att få tacka så mycket för en trevlig helg. Laganda, tävlingsinstinkt och kompetensutbyte ska definitivt utnyttjas i framtida gemensamma uppdrag – samt i nästa års 7-mila-stafett.

PS: Workshopen jag höll i måndags gick också bra.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.