Akustik

Här bloggar Swecos akustiker om ljud och buller. Hur påverkas vi av ljud och vilka riktlinjer har vi att förhålla oss till? Och, viktigast av allt; hur kan en akustiker arbeta för hållbara samhällen och städer?

Nya riktlinjer för trafikbuller och bostadsbyggande

21 april 2015

 

bild
Välkommen till frukostseminarium
om nya riktlinjer för trafikbuller och bostadsbyggande 
Datum: Onsdagen den 13 maj 2015
Tid: 07:30-08:15 Frukost serveras från 07:00
Plats: Sweco, Vaksalagatan 10 i UppsalaAnmäl dig via denna länk senast måndagen den 11 maj 2015

 

Vilka är de nya utmaningarna och möjligheterna när det gäller att skapa en bra boendemiljö i bullerutsatta lägen? Swecos expert inom ljud och vibrationer belyser de nya riktlinjerna under ett frukostseminarium den 13 maj 2015. Den 12 april beslutade regeringen om nya riktvärden för buller i boendemiljön. Den stora förändringen är att vi framöver kan bygga med avstegsfall i alla bullerutsatta lägen, inte bara på platser med stadskaraktär. En annan spännande förändring är att det blir tillåtet att bygga små enkelsidiga lägenheter i bullerutsatta lägen.

Eftersom de nya riktvärdena kommer att gälla retroaktivt för detaljplaneärenden som påbörjats från och med den 2 januari 2015 kommer detta att påverka många redan pågående projekt. Det öppnar även upp för projekt som med det äldre regelverket inte har varit möjliga att genomföra.

Henrik Naglitsch, expert inom ljud och vibrationer på Sweco, förklarar vad den nya förordningen innebär. Henrik visar på nya möjligheter men också på utmaningar när det gäller att skapa god boendemiljö i bullerutsatta lägen.

Vid frågor om seminariet kontakta
Tabita Gröndal, tabita.grondal@sweco.se

 

 

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.