Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Nätverksträff med ViaTrainee

16 november 2014

Som trainee händer det lika mycket roligt inom programmet som utanför. I tisdags var vi ett gäng traineer, både från tidigare år och årets som medverkade på en nätverksträff som ViaTrainee anordnade. ViaTrainee är ett nätverk som startades 2009 av traineeguiden och Adecco. Syftet med närverket är dels att göra svenska traineeprogram ännu bättre och dels att traineer från olika företag ska träffas, byta erfarenheter och helt enkelt nätverka med varandra.

   bild2
Glada killar redo för mingel och mat

Temat för kvällen var företagssammanslagningar, ett minst sagt hett ämne bland de medverkande företagen. Kvällen inledes med mat och mingel och därefter var det dags för kvälles första talare. Det var vår VD, Åsa Bergman som pratade om Swecos förvärv av Vectura och hur vi på så sätt blev nordens största teknikkonsultbolag. Åsa pratade bland annat om bakgrunden och strategin kring affären och vilka faktorer som gjorde denna företagssammanslagning lyckad. Mycket inspirerande!

 bild12
Åsa Bergman pratar om företagssammanslagningar

Efter Åsa höll Niclas Hybinette på Connecta ett föredrag om människors inställning till förändring och hur det kan påverka hela organisationen. Niclas har lång erfarenhet av Change management och utifrån hans erfarenheter så menade han på att om man hanterar människor i en förändring på rätt sätt så kan man frigöra en enorm kraft och energi att använda i förändringsprocessen.

Den sista talaren för kvällen var Sebastian Knaupp, ni vet han som vann OS-brons i curling i Sotji 2014. Sebastian pratade om vikten av grupptillhörighet och drog många paralleller till när landslaget tränade inför OS. Hur viktigt det var för dem att ha tydliga delmål påvägen mot ett stort mål.


Sebastian håller föredrag om grupptillhörighet

De företag som är engagerade i ViaTRainee är Adecco, Connecta, Evry, Ericsson, SAS Institute, Scania, Sweco, Clas Ohlson. För att få delta i ViaTrainee är den enda hållhaken att ert företag ska ha ett traineeprogram. Så ni som läser detta och känner andra som går traineeprogram, tveka inte att fråga om de också vill engagera sig i ViaTrainee och få ett nätverk utöver det vanliga.

P.S. Ber om ursäkt för bildkvalitén

customLogo_viatrainee

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.