Från forskning och utveckling till Vätgas i Green Drive Region

April 13, 2017

NU har jag varit forskare, ledare inom industrin och konsult under precis lika många år – sex år vardera. Det var fascinerande att djupdyka i teknikens värld på KTH och otroligt lärorikt att vara VD inom Opcon-gruppen, men det är storslaget att som Sweco-konsult ständigt få nyttja erfarenheter från hela livet och samtidigt skapa nya. Med gott flyt i projektfloran tar man med sig allmänna lärdomar från ett projekt till ett annat, från en kundkategori till en annan, och bidrar till att föra utvecklingen framåt i stort och smått.

Under fjolåret var jag exempelvis med i ett tiotal projekt inom området vätgas och bränsleceller. Jag projektledde bla en grupp med ett 40-tal aktörer i Sverige till en strategisk innovationsagenda – Vätgas för fordon, vilken jag bloggat om tidigare. När den rapporten publicerats blev jag kontaktad av Daniel Bügel, projektledare på Oreec i Lilleström i Norge för projektet Green Drive Region, som sett den och undrade om vi på Sweco ville skriva en rapport om vätgas för deras projekt. Jätteroligt, det ville vi förstås! Det blev ett gott stycke arbete under hösten i syfte att sammanfatta kunskap och information om vätgas och bränsleceller för fordon, som grund för fortsatt arbete med detta inom Green Drive Region.

Just den rapporten – Vätgas i Green Drive Region – finns nu att ladda ner här, som en god påskkaramell!

Välkommen att kontakta mig för att diskutera hur vi kan stödja er också! E-post: cecilia.wallmark (at) sweco.se

GLAD PÅSK!
Cecilia Wallmark, Gruppchef Sweco Energy Strategies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *